Hartcoherentie

Hartcoherentie

  • Heb je het gevoel altijd ‘aan’ te staan en kun je moeilijk ontspannen?
  • Ben je nieuwsgierig om eens live te zien wat emoties met je hartritme doen?
  • Zou je een tool willen hebben om snel te herstellen van stressvolle gebeurtenissen?

Dan is ons hartcoherentie traject iets voor jou!

Wat is hartcoherentie? 
Hartcoherentie is een natuurlijke, wetenschappelijk onderzochte methode om stress te verminderen en je veerkracht te vergroten. Coherent betekent ‘samenhangend’. Je hart en hoofd staan met elkaar in verbinding. Je hart stuurt continu signalen naar je brein. Een coherent hart betekent dat er harmonie is tussen hoofd en hart. Het autonome zenuwstelsel komt meer in balans. Het autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor alle automatische processen in je lichaam. Denk aan ademhalen, hartslag, bloeddruk, vertering, etc. Bij stress staat deze in de fight-flight stand: je bent klaar om weg te kunnen rennen. Breng je deze tot rust, dan profiteert je hele lijf daarvan.

Hoe werkt het?
Onder invloed van bijvoorbeeld stress, woede, verdriet of frustratie ontstaat er een grillig patroon in je hartritme. Je brein ontvangt chaotische signalen van je hart en kan hierdoor niet goed functioneren. Het effect is dat jij spanning voelt, minder helder in je hoofd bent en een korter lontje hebt.  Om een hogere hartcoherentie te bereiken maak je gebruik van je ademhaling. Met behulp van specifieke ademhalingsoefeningen leer je om je lijf en hoofd tot rust te brengen. Je traint je ademhaling en gevoel.

Jouw hartcoherentie heeft invloed op jouw functioneren, zowel op emotioneel als cognitief gebied. Hoe coherenter de signalen worden die je hart naar je hersenen gaat sturen, hoe meer je ook cognitief gaat profiteren van de voordelen van hartcoherentie. Het is een methode die wetenschappelijk is onderzocht en bewezen en stress, fysieke klachten, angst en depressie helpt te verminderen.

Het traject
Gedurende het traject brengen we samen jouw hulpvraag in beeld. Wat is je doel? Wanneer is het coachtraject voor jou geslaagd? Je kunt het volgende verwachten:

– 6 coachgesprekken
– elk gesprek duurt 45 minuten
– minimaal 1 week tussentijd tussen de gesprekken
– gebruik van het werkboek ‘werken aan veerkracht’

Je krijgt de Inner Balance Trainer op borg mee naar huis, zodat je ook thuis je hartcoherentie kunt blijven trainen met behulp van deze biofeedback apparatuur.

Wil je je eigen veerkracht versterken en een tool op het gebied van stressreductie? Maak dan nu een afspraak bij onze leefstijlcoach Jeroen Bense.

Wil je meer weten? Lees ook onze vitaliteitsblog over hartcoherentie of mail direct naar j.bense@groupsforbalance.nl.

Onze specialisten

Jeroen Bense

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht

Ik wil trainen en
Fitter worden

Direct contact opnemen