Yoga

Yoga

In ons Leefstijlcentrum kon het eigenlijk niet lang meer uitblijven. We wilden heel graag yoga op het lesrooster aanbieden! Dit is gelukt en daar zijn we ontzettend blij mee. Heb jij last van stress, ademhalingsproblemen, nek- en schouderproblemen, rugproblemen, heupklachten of chronische pijn? Yoga helpt om deze klachten te verminderen!

‘Ons lichaam is onlosmakelijk verbonden met onze geest. Je kunt ze niet uit elkaar halen en ze beïnvloeden elkaar constant.’ Aldus onze yogadocente Jette. Zij omschrijft haar lessen als volgt: ‘Vraag je 100 mensen wat yoga is, dan zou je waarschijnlijk ook 100 verschillende antwoorden krijgen. Een groot deel hiervan zouden zeggen dat het zweverig is en dat je heel lenig moet zijn om yoga te doen. Misschien zelfs vertellen dat je op je kop moet staan. Voor mij is yoga iets anders. Namelijk de verbinding tussen lichaam en geest. Denk eens aan spierspanningen in je lichaam als je te druk in je hoofd bent. Of als je al een langere tijd pijn in je lichaam hebt dan ben je er ook mentaal veel mee bezig. Door yogahoudingen, bewustwordingsoefeningen en ademhalingsoefeningen kun je weer balans tussen je lichaam en geest brengen en rust en ontspanning als resultaat ervaren.’

Dat klinkt heerlijk, maar hoe?
‘Hoe je dat doe leer ik je heel graag in mijn yogalessen.’ zegt Jette. ‘Ik maak gebruik van een combinatie van oude oosterse geneeswijze, kennis vanuit de yogatraditie samen met modern westerse wetenschap. Ik vind het belangrijk om te weten, hoe je correct met je lichaam omgaat en daarom staat anatomie centraal in mijn lessen. Het volgende komt aan bod:

· Ademhalingsoefeningen

· Losmaakoefeningen

· Rekken en strekken

· Bewustwordingsoefeningen/meditatie/visualisaties

· Toegankelijke yogahouding

· Ontspanningsoefeningen

Jette haar lessen zijn laagdrempelig. Je komt gegarandeerd met een ontspannen lichaam én geest uit de les gestapt. Waarna je aan de bar beneden nog even met elkaar na kunt kletsen en een koffietje kunt drinken.

Proefles
Wil je zelf ervaren wat yoga voor jou en jouw gezondheid kan betekenen? Je bent van harte welkom! Meld je aan voor een proefles en stuur een e-mail naar l.leegwater@groupsforbalance.nl om je aan te melden.

Je kunt deelnemen aan de yogalessen met je FIT-abonnement of door een strippenkaart te kopen. Zie hier de tarieven.

Onze specialisten

Jette Pedersen

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht

Direct contact opnemen