Psychosomatische therapie

Psychosomatische fysiotherapie – Ergotherapie – Oefentherapie

Heb jij last van langdurige lichamelijke klachten en vermoed je dat deze samenhangen met stress die je ervaart, spanning, angst, vermoeidheid of andere onbegrepen klachten? Denk aan hoofdpijn, (spier)spanningsklachten, hoog in je ademhaling zitten of buikpijn. Deze klachten kunnen voortkomen uit psychische of emotionele factoren.

Ons psychosomatisch team gaat samen met jou opzoek naar de onderliggende factoren van jouw klachten. Het doel is om je te helpen naar optimaal fysiek en mentaal welzijn door op zoek te gaan naar de oorzaak van de fysieke klachten. Door verder te kijken dan alleen de symptomen kan gezorgd worden voor langdurige klachtenvermindering en algeheel verbeterde kwaliteit van leven. De therapeut gaat met de cliënt in gesprek over negatieve ervaringen in het verleden, grote gebeurtenissen, overtuigingen en gedragingen welke effect hebben op het fysiek functioneren en welzijn.

Werkwijze psychosomatiek team

Het psychosomatiek team gebruikt een combinatie van fysio- ergo therapeutische- en psychologische technieken om de cliënt te helpen zijn fysieke klachten aan te pakken. Daarnaast worden met actieve werkvormen de onderliggende emotionele en psychische factoren onderzocht en helpt de psychosomatisch fysiotherapeut om deze te sturen.

Het psychosomatiek team maakt gebruikt van diverse technieken, zoals:

– Psychomotore therapie

– Ervaringsgerichte oefentherapie

– Ontspanningsmethodiek

– Ademhalingsoefeningen

– Mindfulness gebaseerde therapie

– Cognitief gedragsmatige interventie

– Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

Heb jij interesse in een afspraak met onze psychosomatiek team? Neem contact met ons op!

Onze specialisten

Britt Wijnker

Gerda Dokter

Kirsty Bakker

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Direct contact opnemen