Sportfysiotherapie

Oorspronkelijk was de fysiotherapeut een generalist van het houding- en bewegingsapparaat. Echter de hoeveelheid kennis, kunde en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed uit te voeren, nemen zodanig toe dat het onmogelijk is om dit voor alle aandoeningen bij te houden. Om die reden specialiseren fysiotherapeuten zich, bijvoorbeeld in het begeleiden van (top)sporters. (bron; www.bnw.nl)

Bij Groups for Balance -Leefstijlcentrum Alkmaar begeleiden we onze sportcliënten naar hervatting van sport en training.Behandelingen zullen worden afgestemd op je wensen en (sport)doelen. Wij zullen kijken hoe je zo snel mogelijk je sport weer kan hervatten of volledig kan uitvoeren. Na een grondige sportintake stellen wij daarom met jou een behandelplan op dat aansluit bij je wensen.

Fysiotherapie, manuele therapie, medical taping, medische trainingen; alle nodige behandelvormen zullen worden ingezet. Ook als je een operatie moet ondergaan door een sportblessure staan wij voor je klaar. Met onze geavanceerde train en test apparatuur kunnen wij je in het gehele revalidatietraject begeleiden.

Wij hebben ervaring met het begeleiden van o.a. patiënten met een voorste kruisbandreconstructie, meniscusoperatie, totale knieprothese, heupprothese, schouderoperaties en revalidatie na een rugoperaties. Ook voor revalidatie na ziekenhuisopname voor andere klachten zullen wij je zo snel mogelijk weer op het oude niveau proberen te krijgen.

 

Onze specialisten

Jeroen Verlaan

Kirsty Bakker

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht