Epte – Percutane electrolyse

Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE®) is een behandeling voor slecht herstellende peesklachten. Een aantal peesklachten blijken niet of nauwelijks te reageren op bestaande behandelmethoden. De behandeling middels het EPTE® concept kan dus een uitkomst zijn.

Wat is echogeleide Percutane Electrolyse EPTE®

EPTE® staat voor ‘Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse’.
Elektrolyse staat voor een applicatie die een galvanische elektrische gelijkstroom percutaan (= door de huid heen) toedient middels een naald. De naald wordt onder echogeleiding op de juiste plaats ingebracht en vervolgens ontstaan er op de aangedane plaats een aantal chemische en fysiologische reacties. De gelijkstroom zal er maximaal 2 minuten zijn werk doen.

Het effect van EPTE therapie

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen de lokale celstofwisseling. Percutane Electrolyse Therapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

De voordelen EPTE

 • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
 • Gezond weefsel wordt ontzien
 • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
 • Snel effectief, al 3-5 behandelingen minder pijn
 • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen
 • De behandeling is niet pijnlijk, wel gevoelig.

 

Behandelindicaties

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven.

Behandel indicaties zijn o.a.:

 • Schouderpees / Supraspinatuspees klachten
 • Kniepees / Patellapees klachten
 • Achillespees klachten
 • Voetpijn / Fasciïtis plantaris of hielspoor gerelateerd
 • Tenniselleboog / Epicondylitis lateralis

 

Zonder training geen optimaal herstel! 

Epte moet ALTIJD ondersteund worden met een speciaal trainings- programma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken. Dit doen we o.a. middels Fly wheel trainingen welke essentieel zijn voor herstel.

Vergoeding

Indien je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de afspraak vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed en indien noodzakelijk wordt het spier-pees echotrajectbij u in rekening gebracht.

*   Eventueel noodzakelijke diensten vallen buiten de prestatie fysiotherapie welke mogelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Onze specialisten

Jan Lof

Bob Kruis

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht