Diëtetiek

Voor een gezond gewicht en meer

Er zijn verschillende redenen om bij onze diëtiste langs te komen. Bijvoorbeeld als je over- of ondergewicht hebt en wilt afvallen of juist hulp wilt om aan te komen. In ‘voedingland’ zien we allemaal wel eens door de bomen het bos niet meer. Je raakt verzand in alle adviezen en richtlijnen. Onze diëtiste zet samen met jou op een rij wat jij nodig hebt. Terug naar de basis. Stap voor stap kennismaken met jouw nieuwe eetgewoonten, zodat je het volhoudt en er uiteindelijk zelfs van geniet.

Niet alleen gewicht

Naast gewicht kun je andere redenen hebben om een diëtetiek consult in te plannen. Ook in de volgende gevallen kan de diëtiste jouw informeren, adviseren en je begeleiden bij jouw voedingspatroon en leefstijl:

  • bij diabetes type 1 of 2
  • bij hart- en vaatziektes (o.a. verhoogd cholestrol, hoge bloeddruk)
  • bij maag- en darmklachten
  • bij overgevoeligheid voor voedsel
  • bij allergieën

Advies op maat

De erkende en gekwalificeerde diëtiste van Groups for Balance – Leefstijlcentrum Alkmaar geeft advies op maat. Samen gaan jullie opzoek naar de beste oplossingen voor jou. Een optimaal en praktisch voedingsadvies volgt. Daarnaast leert zij je welke voedingsmiddelen het meest geschikt voor jou zijn en hoe je deze in je dagelijkse (eet)patroon kunt verwerken. Zo kun je in het vervolg zelfstandig de juiste, gezonde keuzes maken.

Vergoeding en kosten

Diëtetiek wordt drie uur per jaar vanuit de basisverzekering vergoed. Let op: er wordt hiervoor aanspraak gedaan op je eigen risico. De prijs voor een los consult verschilt per zorgverzekeraar, informeer hiervoor bij je zorgverzekering. Check ook bij je zorgverzekering of een verwijzing van een arts nodig is om de consults vergoed te krijgen.

Zit je in een COVID-herstel traject? Je krijgt dan 7 uur diëtetiek vergoed. De consults moeten dan binnen 6 maanden na de infectie plaatsvinden.

Onze specialisten

Desi van der Haas

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht

Ik wil trainen en
Fitter worden

Direct contact opnemen