Ik heb schouderklachten

Schouderzorg in Alkmaar voor jou!

Schouderpijn is een veelvoorkomende klacht. Vaak blijven mensen met schouderklachten te lang onnodig doorlopen met pijn. Schouderpijn komt veelal voor in combinatie met klachten aan de nek en onderarm regio. De schouder is minder bewegelijk en pijnlijk bij bewegingen als reiken, jas aantrekken en haren wassen. De klacht kan op veel verschillende manieren ontstaan. De oorzaak van een schouderblessure kan duidelijk aanwijsbaar zijn, zoals bij een val, maar ook minder duidelijk, bijvoorbeeld door een overbelasting. Groups for Balance helpt je met behulp van het de laatste wetenschappelijke inzichten en zorgplannen zo snel mogelijk van je schouderpijn af. Voor een optimaal resultaat van de behandelingen maken wij gebruik van zorgplan systematiek en zijn wij derhalve aangesloten bij Beweegzorg Noord West en FysioTopics Nederland.

Persoonlijk

Bij Groups for Balance ben je verzekerd van de beste zorg voor je schouderklacht. De schoudergordel is een zeer complex gebied, omdat de schouder voor optimale bewegelijkheid afhankelijk is van het schouderblad, sleutelbeen, ribben en de nek. Om goed te achterhalen waar de oorzaak van de klacht wordt de klacht allereerst uitgebreid onderzocht door onze schouderspecialisten. Bij de eerste afspraak wordt met behulp van moderne en wetenschappelijke methoden direct de ernst van je klacht vastgesteld. Vanuit deze metingen wordt, in overleg met jou, een eerste behandelplan opgesteld.

De behandeling

De behandeling bij Groups for Balance bestaat uit een combinatie van hands-on behandelingen op de behandelbank, oefeningen thuis en in de oefenzaal. Tevens biedt Groups for Balance echografieshockwave en EPTE aan mocht dit een aanvulling zijn voor het behandeltraject van je schouder. Afhankelijk van de ernst van je klacht kan de behandeling enkele weken tot een aantal maanden duren.

Exclusief bij praktijken van FysioTopics Nederland

Het Zorgplan Schouderpijn is ontwikkeld door professionals. Deze behandelwijze wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken die lid zijn van FysioTopics Nederland. Binnen deze vereniging ontwikkelen samenwerkende fysiotherapiepraktijken hoogwaardige zorgplannen voor jou. Deze zorgplannen staan voor de hoogste kwaliteit van zorg en worden ontwikkeld op basis van de landelijke richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten.

Last van je schouder?

Maak nu een afspraak met ons team!

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Direct contact opnemen