Interventie Voel je goed! (VJG)

Voel je goed!

De interventie Voel je goed! is een combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen gezondheidsvaardigheden van een vrijwilliger. Deze interventie richt zich op volwassenen die laaggeletterd zijn en willen werken aan een gezonder gewicht. Het doel van Voel je goed! is dat deelnemers zich gezonder gaan voelen (zowel fysiek als mentaal) en een gezonder gewicht krijgen. Voor laaggeletterden is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en begrijpen. Laat staan dat zij deze informatie kunnen beoordelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Zeker als je bedenkt welke grote rol de (verleidelijke) eetomgeving daarbij speelt. Daardoor hebben zij grote kans op overgewicht en aandoeningen die daarvan het gevolg zijn.

Hoe werkt het?

De interventie wordt in kleine groepjes gegeven van maximaal 5 personen. De groepjes krijgen gedurende 20 weken, wekelijks les van drie uur van een vrijwilliger. De lessen zijn gericht op gezonder eten en meer bewegen. Voel je goed! is gericht op gedragsverandering. Daarom komen ook elementen als motivatie, doelen, sociale steun, beloning en de rol van de verleidelijke omgeving komen aan bod. Eén van de lessen is een supermarktrondleiding, verzorgd door de diëtist. Daarnaast begeleidt de diëtist de deelnemers middels 4-5 consulten ook individueel. Verder wordt stilgestaan bij eten en bewegen met je kinderen, culturele aspecten, communicatie met de diëtist en huisarts en vervolglessen in taal en/of rekenen.

Kosten en deelname

Heb jij moeite met lezen en schrijven? Wil je graag aan je leefstijl werken maar is dit lastig voor je? Dan kom je in aanmerking voor deze interventie. Deelname aan Voel je goed! is gratis. Om mee te kunnen doen vinden wij het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met je leefstijl. Ben je bereid om alle contactmomenten aanwezig te zijn? Ben je bereid om je eigen doelen te formuleren en hier actief mee aan de slag te gaan? Deze vragen stellen wij jou tijdens een intakegesprek

De interventie Voel je goed! wordt in Alkmaar uitgevoerd in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven, gemeente Alkmaar en Groups for Balance Leefstijlcentrum Alkmaar.

Onze specialisten

Desi van der Haas

Femke van Baarsen

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken
Toestemming(Vereist)

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht

Ik wil trainen en
Fitter worden

Direct contact opnemen