Ergotherapie

Wat is ergotherapie?

Je dagelijkse dingen doen. Voor velen is het zo gewoon. Toch kan het door de gevolgen van een ziekte of beperking anders zijn. Dan kunnen de normaalste dagelijkse dingen ineens heel lastig gaan.

Het lukt bijvoorbeeld niet meer om je jas aan te trekken omdat je je beide handen niet kunt gebruiken, je hebt niet de energie om werk en huishouden te combineren of je kunt niet meer fietsen door een evenwichtsprobleem. Zo kunnen er tal van zaken zijn die een belemmering zijn in het dagelijkse leven. Soms dankzij het gevolg van een CVA of Covid-19.

De ergotherapeut zoekt samen met jou naar een oplossing om de dagelijkse dingen weer op te kunnen pakken. Door bijvoorbeeld het oefenen van de handeling, advies hierover of door gebruik te maken van een hulpmiddel. Het belangrijkste is dat de dagelijkse dingen, die voor jou belangrijk zijn, weer gedaan kunnen worden.

Behandeling

We starten met het kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt meestal plaats in de praktijk maar dit kan ook thuis plaatsvinden. Wat is je hulpvraag? Daar geven we eerst antwoord op. Daarna stemmen we de mogelijkheden af en werken we aan de oplossing.  De ergotherapeut komt thuis langs of de behandeling wordt op de praktijk uitgevoerd.

Kosten

Ergotherapie wordt voor 10 uur per jaar vergoed uit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt ook direct een afspraak maken, dan brengen wij de huisarts op de hoogte.

Benieuwd naar ervaringen van anderen op het gebied van ergotherapie? Kijk op www.ergotherapie.nl/ergotherapie-meedoen-verhalen-over-ergotherapie/

Onze specialisten

No data was found

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht