DAVID nek-rug revalidatie

DAVID nek-rug traject

Binnen het Groups for Balance – David traject wordt met behulp van David-toestellen uitsluitend getraind wat je moet trainen, doelgericht en op de juiste spieren/lichaamsdelen gericht. De belasting en belastbaarheid van de spier of wervelkolom wordt getraind op kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen en coördinatie. Via het touchscreen kan iedere beweging in kracht, herhalingen en mobiliteit gevolgd worden. Deze continue feedback geeft je en ook je begeleider/trainer constante informatie over het niveau van de training en de vorderingen van de patiënt.

Doelgroep

Het Groups for Balance – David traject is geschikt voor rug- en nekpatiënten die lijden aan langdurige (subacute of chronische), terugkerende, postoperatieve of posttraumatische problemen. De rug-conditie wordt op een veilige en gelijkmatige manier terug opgebouwd.

Hersteltraject

Tijdens het hersteltraject doorloop je een aantal fases. We beginnen met een uitgebreide intake. Tijdens deze intake zullen we onder andere vragen stellen, een vragenlijst invullen en een krachtmeting uitvoeren. Daarna bekijken we samen welke overige therapieën er mogelijk zijn en hoe we deze goed op elkaar af kunnen stemmen. Zo komen we samen tot een persoonlijk behandeltraject, afgestemd op ieders wensen en mogelijkheden.

Duur: 3 maanden

Het hersteltraject duurt 3 maanden. In deze 3 maanden vinden er 12/24 oefensessies plaats. De beginmeting is bepalend voor de start van het programma. Vanuit hier wordt er een begin gemaakt op de gespecialiseerde test- en meetapparatuur van David Spine. De bewegingsuitslag en het gewicht is persoonlijk ingesteld, waardoor het een veilige van manier van trainen is.

Stap 1: de algemene intake.

De intake bij Groups for Balance bestaat uit een bezoek aan de fysiotherapeut en evt leefstijlcoach.

De intake bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intake bij fysiotherapeut
  • Lichamelijk onderzoek bij de fysiotherapeut
  • Optioneel Leefstijlcoach gesprek 1 uur (€ 70,-)

Stap 2: testen en meten.

Tijdens het meetmoment worden er door de beweegcoach DAVID testen afgenomen. Door het afnemen van deze testen bepalen we de beginsituatie. Samen met u worden vervolgens de testresultaten besproken en een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Stap 3: Programma.

Duur: 12 weken en 12 tot 24 sessies.

De beweegcoach zal samen met jou en met inzet van specialistische apparatuur een trainingsschema opstellen om veilig en verantwoord je fysieke conditie en beweeglijkheid op te bouwen. De groepstraining vindt plaats in groepen van maximaal 6 personen.

Verder helpt de beweegcoach je om handelingen en activiteiten in het dagelijks leven, zoals zitten, staan, lopen en tillen, op een meer ontspannen en efficiëntere wijze uit te voeren. Elke training wordt bijgehouden door een software systeem zodat we kunnen monitoren welke vorderingen je maakt en kunnen bijsturen als dat noodzakelijk is.

Stap 4: de eindevaluatie.

Aan het einde van de drie maanden behandelcyclus doorloop je samen met je beweegcoach de eindmeting.

De eindmeting bestaat uit:

  • Mobiliteitstest; DAVID
  • Ruginspanningstest. DAVID

Samen met jou worden de eindresultaten besproken en wordt er (indien nodig) een persoonlijk onderhoudsprogramma samengesteld om de komende jaren de resultaten te waarborgen.

Stap 5: Nazorgtraject

Heb je het hersteltraject afgesloten en wil je er zeker van zijn dat je trainingsresultaten niet verdwijnen? Dan kan je in een veilige omgeving preventief, onder begeleiding van een beweegcoach, blijven trainen Groups for Balance – Leefstijlcentrum Alkmaar.

Klik hier voor de tarieven van het DAVID nek-rug traject

Onze specialisten

Jan Lof

Jane van der Knaap

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht