Spier-Pees traject

Spier-pees traject*

Bij Groups for Balance – Leefstijlcentrum Alkmaar bieden wij hoogwaardige spier-pees behandelingen op basis van goede diagnostiek. Het spier-pees traject* is een pakket van diagnostiek-training en evaluatie. Om het optimale resultaat te behalen is goede diagnostiek van groot belang. Hieronder treft u de mogelijke onderdelen van het spier-pees traject.

Echografie* is niet meer weg te denken naast ons spier-pees zorgtraject. Deze diagnostiek wordt in onze praktijk toegepast voor beoordeling van aandoeningen van de schouder, elleboog/pols/hand, heup, knie, voet en enkel. Daarnaast beoordelen wij uiteraard spierscheuringen en mogelijk bandletsels om de beste behandelmogelijkheden in te zetten.

Met de KINEO*  hebben wij de mogelijkheden tot onze beschikking om het startniveau, de vooruitgang en de momenten waarop de volgende fase gestart mag worden in kaart te brengen. Deze “test” momenten zijn verwerkt in onze protocollen waardoor wij altijd een onderbouwde beslissing nemen wanneer over te gaan naar de volgende fase in uw revalidatieproces. Op deze manier loopt u het minste risico. Wij gokken niet hoe u ervoor staat, wij willen het zeker weten!

De revolutionaire Flywheel – Test en Training* wordt ingezet voor trainen van pees, enkel, knie, heup -en rugklachten en middels onze Flywheel Versapulley ook voor schouder- en nekklachten. Met een persoonlijke begeleiding, ervaart u al snel dat u de beweging én de weerstand helemaal zelf in de hand heeft. U krijgt precies evenveel kracht terug als dat u erin stopt. Als uw lichaam een pijnsignaal afgeeft, stopt u automatisch minder energie in uw volgende beweging. Elke gebruiker traint dus op zijn eigen maximale niveau. Dit maakt Flywheel training een natuurlijke en veilige trainingsmethode.

MFT – S3* balans en evenwicht training want ieder mens heeft een individuele coördinatie en stabiliteitswaarde. De wetenschappelijk erkende S3-check bepaalt nauwkeurig uw persoonlijke S3 waarde door de analyse van de 3S-en: Stabiliteit, Symmetrie en Sensomotoriek. De S3-check zetten we in als betrouwbare test voor cliënten met een verminderde knie-enkel balans, coördinatie en duizeligheidsklachten.

Behandelingen

Bij behandelingen naast het spier-pees traject maken wij gebruik van diverse mogelijkheden. Essentieel is dat er niet zomaar direct getraind gaat worden. Geïrriteerd weefsel zal eerst belastbaar moeten zijn alvorens er gestart gaat worden met een specifieke training.

Shockwave therapie kent verschillende technieken en toepassingen. RSWT (Radiale Shockwave Therapie) is mechanisch opgewekt waarbij er via een behandelpistool drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze vorm van shockwave wordt veruit het meest gebruikt en is in veel gevallen effectief bij pijn. FSWT (Focussed Shockwave Therapie) is erg specialistisch en een stuk krachtiger. Kalkvorming of terugkerende slijmbeursontstekingen vragen om een precieze en krachtige aanpak. Deze zijn met de FSWT (Focussed Shockwave Therapie) effectiever te behandelen. Beide behandelvormen bieden wij aan.

Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE®) is een innovatie in de behandeling van slecht herstellende peesklachten. Binnen de groep peesklachten zijn er verschillende aandoeningen, elk met andere kenmerken of symptomen. Een aantal peesklachten blijken niet of nauwelijks te reageren op bestaande behandelmethoden. De behandeling middels het EPTE® concept zal altijd in combinatie zijn met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijke herstel van de pees te bevorderen.

T-care  is een unieke gepatenteerde technologie en therapie, waarmee zowel thermische als niet-thermische spanning door weefsel wordt gevoerd, toegediend vanuit een serie capacitieve en resistieve elektroden. Dit proces vormt de basis van cellulaire veranderingen die verantwoordelijk zijn voor het bespoedigen van weefselherstel, pijnvermindering en hervatting van activiteit. De thermische en niet-thermische effecten, gecombineerd met de dynamiek en vaardigheid van de behandelaar, maken  gebruik van de eigen genezingsprocessen van het lichaam voor het her balanceren van beschadigde cellen.

Vergoeding

Indien je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de afspraak vergoed door jouw zorgverzekeraar. Behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed en indien noodzakelijk wordt het spier-pees traject bij u in rekening gebracht.

*   Extra diensten/pakket vallen buiten de behandelprestatie welke mogelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

 

Onze specialisten

Jeroen Verlaan

Jan Lof

Jane van der Knaap

Dennis van den Berg

Bob Kruis

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht