Long – zorgpad

Long – zorgpad

Multidisciplinaire behandeling onder één dak. 

Groups for Balance biedt een compleet zorgtraject rondom longaandoeningen. Vanuit een intakegesprek met de cliënt wordt samen met de zorgverlener een passend doel vastgesteld. Vervolgens wordt vanuit de Groups for Balance Zorgcirkel de juiste zorg ingezet. Ons zorgtraject is hiermee afgestemd op de zorgbehoefte en de cliënt en altijd multidisciplinair, wat gestimuleerd en ondersteund wordt door het landelijke systeem van Chronisch ZorgNet. Hierdoor kan de beste zorg op maat ingezet worden.

Fysiotherapie – Chronisch ZorgNet therapeut
Fysiotherapeutische behandeldoelen worden gericht op fysieke activiteit, fysieke capaciteit en ademspierfunctie verbeteren of optimaliseren. Naast de beperking als gevolg van de aangetaste longen, zijn ook de lichamelijke en psychische gevolgen, zoals angst, benauwdheid en omgaan met de ziekte, belangrijk om mee te nemen. De behandelende fysiotherapeuten zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet.

Beïnvloeden van risicofactoren – leefstijl en stoppen met roken
Veel leefstijlfactoren zoals roken, voeding en beweging hebben invloed op zowel het ontstaan als het verloop van longaandoeningen en de eventuele co-morbiditeiten. Stoppen met roken, de juiste medicijnen, goede voeding en voldoende beweging zijn factoren die zelf te beïnvloeden zijn. Deze leefstijlfactoren zijn daarom een van de belangrijke aandachtspunten in de behandeling. Met behulp van een stoppen-met-roken coach of een leefstijlcoach wordt de cliënt begeleid bij het aanpakken van deze factoren.

Diëtetiek
Het lichaam sterk maken en voorzien van benodigde voedingsstoffen van binnenuit. Een bijna onmisbare factor binnen dit zorgpad. Bewustwording en een voedingsplan op maat afgestemd op de behoeften. De diëtiste geeft advies en biedt begeleiding.

Ergotherapie
Vermoeidheid speelt vaak een rol bij longaandoeningen. De ergotherapeut kijkt mee naar de energieverdeling. Wat zijn de mogelijkheden? Welke aanpassingen kunnen er worden gedaan? Tevens krijgt de cliënt tools en oefeningen. Hierin worden de dagelijkse handelingen als uitgangspunt genomen.

Onze specialisten

Aiden Floris

Dennis van den Berg

Bob Kruis

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht