Shockwave therapie spasticiteit

Shockwave bij spasticiteit

Spasticiteit is een veel voorkomend problemen bij aandoeningen zoals CVA/NAH en MS, waarbij er een verhoogde spierspanning optreedt. Mensen met spierspasme kunnen pijn en functionele beperkingen ervaren. Daarnaast kunnen er verzorgingsproblemen ontstaan. Shockwave therapie bij spasticitiet is een relatief nieuwe behandelingsvorm die hierbij goede resultaten laat zien.

Spasticiteit:

Spasticiteit is een probleem dat vaak voorkomt bij mensen met een CVA/NAH of MS. Door een veranderde aansturing van de spieren kunnen deze moeilijker ontspannen. Wanneer spieren niet kunnen ontspannen ontstaat er een verhoogde spierspanning. Met name in de armen en benen kan dit ervoor zorgen dat de spieren constant samengetrokken zijn. Dit leidt tot pijn en mogelijks zelfs bewegingsbeperking. Een bewegingsbeperking kan functionele problemen veroorzaken bijvoorbeeld: een slepend been of het niet meer kunnen openen van een hand. Daarnaast kan het moeilijkheden geven met persoonlijke verzorging. Wanneer u uw hand niet meer kunt openen, kunt u uw handen niet meer wassen en nagels niet meer knippen.

Resultaten:

De resultaten die klinisch worden behaald zijn verbluffend! Er is een positief effect op functieniveau (o.a. mobiliteit/ROM) en activiteitenniveau (looppatroon). Er is evidentie voor de behandeling, maar de groepen zijn nog klein om er van uit te gaan dat dit het ei van Columbus is. Maar de berichten tot nu toe gaan wel die kant uit.

Met shockwave alleen zijn we er niet. Alle elementen van de neurorevalidatie komen aan bod binnen ons neuro-zorgtraject.

Wilt u meer weten over het neuro-zorgtraject?

Onze specialisten

Franny Dethmers

Bettina Bouwman

Bob Kruis

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil trainen en
Fitter worden

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht