Core en Balans

Core en Balans

Voel jij je wel eens onzeker op de been? Maak je wel eens een verkeerde stap waardoor je bijna valt of wil je gewoonweg extra werken aan je balans? Wij helpen je hier graag bij!

Waarom Core en Balans?
Je core (de stabilisatiespieren van je romp) is een belangrijk onderdeel bij het behouden van je balans. Een sterke core voorkomt blessures en zorgt voor een betere lichaamshouding. Klachten aan de rug, liezen, hamstrings knieën en enkels ontstaan minder snel als je core stabiliteit goed is. Core stabiliteit is e
en combinatie van spierbalans en spierkracht in het midden van het lichaam.

Wist je dat wanneer je ouder wordt, het super belangrijk is om ook balansoefeningen te blijven doen?
Door het regelmatig uitvoeren van balansoefeningen daag je het lichaam uit om de interne coördinatie (dus de samenwerking van de spieren) te verbeteren. Hoe eerder je begint met het trainen van je balansvaardigheden, hoe minder de kans op een val op oudere leeftijd. Wij dagen je hierin uit om je kracht en coördinatie te verbeteren. Het oefenen van je balans en het versterken van je core kan ook lichamelijke klachten voorkomen. Een Win-Win situatie!

Wij merken dat hier toenemende vraag naar is en zijn daarom gestart met een nieuwe groepsles, die gaat over… je raadt het al… core en balans! 

Doe jij mee? Schrijf je in voor de les of e-mail of bel ons voor meer informatie. 

Onze specialisten

No data was found

Afspraak aanvragen

Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken

Waar kunnen wij je nog meer mee helpen?

Ik wil werken aan
een gezondere leefstijl

Ik wil herstellen van mijn
Blessure of klacht

Direct contact opnemen