Het verhaal van Danielle van Steenoven.

26 mei 2023

Het verhaal van Danielle van Steenoven (47) over haar ervaring als deelnemer van de GLI CooL en haar traject bij sociaal domeincoach Karien.

‘’Ik heb nu mijn vrijheid en eigen leven weer terug, voel mij echt gezien en gehoord als mens.’’

 

Danielle, hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Via de huisarts. Ik had bij Hart van Nederland gehoord over een medicijn dat kon helpen bij gewichtsverlies. Wil je in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de verzekering, dan moet je eerst een jaar het GLI programma volgen begreep ik.
De huisarts vertelde over het programma en dat daar goede resultaten mee werden geboekt. Ze adviseerde mij om contact op te nemen met jullie.

 

Kun je kort iets vertellen over je ervaringen bij Groups for Balance?
Heel positief, omdat ik gewoon voel dat jullie je echt inzetten voor de cliënten.
Door de groepslessen bij het CooL programma heb ik geleerd om meer in groepen te praten en nog beter voor mezelf te zorgen. Ik ben veel bezig met andere mensen, maar echt zorgen voor jezelf is nog een vak apart, dat moest ik leren.
Naar aanleiding van een coachgesprek met mijn leefstijlcoach raadde hij aan om contact op te nemen met de sociaal domeincoach.
Ik lag in een heftige scheiding, had vraagstukken rondom huisvesting en hulpverlenende instanties schoten tekort. Daardoor kwamen er ook veel emoties los bij mij.
De sociaal domeincoach heeft mij hier erg mee geholpen. Ik heb nu mijn vrijheid en eigen leven weer terug, zo voelt dat voor mij. Heel fijn!

 

Wat maakt dat je goed geholpen wordt?
Ik voel me bij Groups for Balance echt een mens, ik word gezien en gehoord.
Op verschillende vlakken word ik ondersteund in mijn gezondheid.
De leefstijlcoach ondersteunt mij met mijn leefstijl en het afvallen en de sociaal domeincoach helpt mij op het gebied van de scheiding, huisvesting en alle bijbehorende emoties.
De sociaal domeincoach kon ik altijd bellen als het even niet meer ging, ook buiten werktijden om. Ook kon zij makkelijker met mensen van gemeenten praten, iets wat ik zelf niet voor elkaar kreeg. Heel waardevol!

 

Wat zou je anderen willen vertellen over Groups for Balance?
Als je overal niet wordt gesteund door de (zogenaamde) hulpverlening en je merkt dat je niet meer bent dan een nummertje waar ze aan verdienen, voel je je heel eenzaam.
Dan kan je het wel uitschreeuwen en vele zakdoeken vol huilen.
Ik zat heel diep en had het gevoel dat iedereen mij liet afstompen. Als er dan eindelijk een hand wordt aangereikt waar je wel het vertrouwen in terug vindt, maakt dat je zo ongelofelijk blij! Groups for Balance heeft mij op allerlei vlakken geholpen en daardoor hebben mijn kinderen ook weer een happy mama terug.
Ik raad andere mensen aan om bij jullie aan te kloppen, want bij Groups for Balance werken mensen echt met hun hart.
Ook is het aanbod bij jullie zo uitgebreid, je kan alle kanten op en dat is heel prettig.
Tot slot vond ik het prettig dat er snel geschakeld kan worden tussen de verschillende zorgprofessionals en de lijntjes heel kort zijn.

Deel dit artikel

Meer nieuws & updates

Vitaliteitblog 17 ‘Positieve gezondheid’
Positieve gezondheid onder de loep Verder kijken dan alleen de klacht of blessure. De focus...
Het verhaal van Susan
Lees mee met het verhaal van Susan (58 jaar), eigenaar van www.suustra.nl (coaching) en Long...
Vitaliteitblog 16: ‘Het grote belang van pauzes’
De succesformule van een topsporter? Een goede balans tussen inspanning en rust. Een topsporter weet...