Het verhaal van Hans Heijningen, Deelnemer GLI CooL

10 mei 2023

In gesprek met Hans van Heijningen (62)
Deelnemer Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL

‘Ik wil nog wat langer van je genieten, het is tijd dat er iets gaat gebeuren.’

Hans, hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik had een waarnemend huisarts waar ik was voor bloedonderzoek. Mijn waardes en gewicht waren te hoog en ik werd gewezen op het GLI traject (Gecombineerde Leefstijlinterventie).
Later in het ziekenhuis waar ik voor controle was bij de podoloog werd het nog een keer benoemd.
Ik keek in de spiegel en zag zelf hoe erg het was. Mijn vrouw zei tegen mij: ‘ik wil nog wat langer van je genieten, het is tijd dat er iets gaat gebeuren’.  Baad het niet dan schaadt het niet dacht ik, ik heb een verwijsbrief gevraagd aan de huisarts en heb mij aangemeld voor een intakegesprek bij jullie voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

Kun je kort iets vertellen over je ervaringen bij Groups for Balance?

Ik neem op dit moment deel aan het GLI CooL programma bij de leefstijlcoach Margreet Voebel, ik ben hier bijna mee klaar. CooL staat voor ‘coaching op leefstijl’.
Het eerste contact, het kennismakingsgesprek, was voor mij al heel prettig.
De leefstijlcoach is een open boek, praat prettig en het voelt vertrouwt.
De variatie in de groepsbijeenkomsten vind ik motiverend en iedere maand is het een ander onderwerp. Daarnaast heb ik, na voor mij in het begin teleurstellende resultaten, nu de modus gevonden om vast te houden aan een gezonde leefstijl.

Wat maakt dat je goed geholpen wordt?

De leefstijlcoach is gepassioneerd, enthousiast en heeft interesse in mensen.
Ik voel mij gehoord en ben, mede door de steun van mijn leefstijlcoach, 35 kilo afgevallen en van een buikomvang van 138 naar 113 cm gegaan. Daar ben ik heel blij mee!
In het begin ging het afvallen vrij langzaam, ondanks dat ik mijn best deed. Op een gegeven moment raakte ik in gesprek met een vriend van mij en ging de knop verder om.
Ik sta diverse keren per week in de sportschool en fiets vele kilometers per week.
Ook eet ik geen toegevoegde suikers meer, drink veel water en eet minder koolhydraten. Gezond eten! Deze maatregelen zijn voor mij echt een eye-opener. Je voelt je per week fitter worden.Mijn nieuwe levensstijl voelt nu als een automatisme, ik hoef er niet meer bewust moeite voor te doen.
Daarnaast voel ik mij zelfverzekerder, fitter, ben ik sterker geworden en zit ik lekkerder in mijn vel. De combinatie van de steun, bewustwording, het enthousiasme van mijn leefstijlcoach én de behaalde resultaten doen mij erg goed.

Wat zou je anderen willen vertellen over GFB?

Heb je overgewicht of obesitas, dan is het GLI CooL programma een goede aanjager om in beweging te komen (mentaal en fysiek).
Het programma zet je echt aan het denken en als je ervoor open staat, dan gaat het je zeker helpen. Stop met excuses zoeken en ga gewoon het gesprek aan.

Deel dit artikel

Meer nieuws & updates

Vitaliteit Blog 15: ‘Krachttraining, waarom zou je?’
Een sportschool. Zien en gezien worden. Bodybuilders en proteïne shakes. Constant naar jezelf lopen kijken...
Open dag
 Na het grote succes van vorig jaar opent Groups for Balance – Leefstijlcentrum Alkmaar ook...
Vitaliteit blog 14 ‘Het vat van zelfwaardering’
Gedrag veranderen? Start met trainen van je mentale fitheid!  Als je aan mensen vraagt ‘wat...