Vitaliteit blog 1 ‘Vitaliteit, de nieuwste mode’.

09 augustus 2022

Vitaliteit, de nieuwste mode

Vitaliteit, is dat niet dat nieuwste modewoord? ‘Vitaal leven’ ‘je fit & vitaal voelen’; menig magazine, talkshow of radioprogramma heeft er het afgelopen jaar aandacht aan besteed. Er zijn ook steeds meer bedrijven & organisaties die werk maken van vitaliteit binnen de organisatie en externe vitaliteitscoaches inhuren om ze te helpen bij het maken van vitaliteitsbeleid.
Binnen Groups for Balance- Leefstijlcentrum Alkmaar werken we binnenkort met een vitaliteitscan bij nieuwe cliënten. Wat is vitaliteit eigenlijk? En waarom hechten we er zoveel waarde aan?

Vitaliteit komt van het Latijnse woord ‘vitae’ dat leven betekent. Eigenlijk is vitaliteit een soort levensenergie, een energie die ons veerkrachtig, fit en gemotiveerd maakt.
Veerkrachtig om ook in vervelende situaties positief in het leven te staan, fit (zowel lichamelijk als mentaal) en gemotiveerd om onze doelen te behalen.
Een vitaal persoon bekijkt het leven met een speelse, roze bril, voelt zich fit, heeft ook weleens een mindere dag, maar gaat daar over het algemeen veerkrachtig mee om.
Mensen worden in het algemeen niet ziek van te hard werken, maar wel van te weinig ontspanning. Gas geven is prima en soms ook noodzakelijk, maar remmen is ook belangrijk.

Nieuwsgierig geworden?
De komende maanden gaan we dieper op het fenomeen vitaliteit in.
Er volgen een serie blogs over: ademhaling en emoties, dagelijks functioneren en eigen regie, slaap en ontspanning, beweging en voeding en leefstijl.

Wil je weten op welke manier Groups for Balance- Leefstijlcentrum Alkmaar je kan begeleiden naar meer vitaliteit?
Wanneer je bij ons een afspraak maakt, krijg je bij de balie een vitaliteitscan aangereikt.
Door het invullen van deze scan krijg je een overzicht van je huidige vitaliteit.
Onze zorgprofessionals staan vervolgens klaar om hier met jou het gesprek over aan te gaan en te kijken wat je nodig hebt. Gun jij jezelf ook een fit en vitaal leven?

We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

 

Deze blog is geschreven door Jeroen Bense, Leefstijlcoach Groups for Balance.

 

 

Deel dit artikel

Meer nieuws & updates

Vitaliteit blog 7: ‘Voeding – Macro’s ‘
De basis van een goed voedingspatroon. De term macronutriënten of macro’s heb je vast weleens...
GFB FIT try-out weeks
GFB FIT Try-out weeks 🎉   Wil jij (iemand laten) kennis maken met de FIT...
Ijsbad workshop 7 januari 9.30 uur