Open dag

31 augustus 2023

Na het grote succes van vorig jaar opent Groups for Balance – Leefstijlcentrum Alkmaar ook in 2023 haar deuren voor iedereen met interesse in fysiotherapie, gezondheid, leefstijl en nog veel meer. Op zaterdag 16 september tussen 12:00 en 15:00 uur ben je van harte welkom op de Frieseweg 13. Op deze dag zie en ervaar je op een laagdrempelige manier wat dit veelzijdige centrum jou te bieden heeft.

Gedurende deze dag heb je de mogelijkheid om kennis te maken met het aanbod van Groups for Balance. Het programma vindt doorlopend plaats van 12:00 – 15:00 uur en om 12:30 uur, 13:30 uur en 14:30 uur wordt er een presentatie van ons leefstijlaanbod gegeven. Kom gezellig binnen wandelen en schrijf je in voor een van de activiteiten aan de balie.

Gratis InBody check
De InBody scan meet jouw lichaamssamenstelling zoals het percentage vet, vocht en spieren. Daarnaast kijkt het ook naar de eiwitten en mineralen in het lichaam. Dit geeft een goed beeld over de gezondheid van jouw lichaam. Het verschil tussen andere meetsystemen is dat de InBody onafhankelijke metingen levert voor 5 cilinders: linkerarm, rechterarm, linkerbeen, rechterbeen en romp. Hiermee kunnen wij dus ook spierdisbalansen opsporen tussen de beide kanten van het lichaam. 🫲 🫱Daarnaast geeft het systeem adviezen om een gezondere lichaamssamenstelling te krijgen. 📝

Gratis fysio check
Heb je een blessure of klacht en ben je op zoek naar een oplossing? Onze gekwalificeerde fysiotherapeuten helpen je graag. Samen met jou nemen ze je klachten door en stellen ze een diagnose. Kom gerust binnen wandelen bij een van de fysiotherapeuten! 

Gratis echografie
Soms is er meer nodig om een juiste diagnose te stellen en een passend behandelplan te bepalen. Binnen het spier-pees zorgtraject gebruiken onze specialisten echografie om aandoeningen aan de schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie, voet en enkel te beoordelen. Op de open dag kun jij een gratis echo laten maken. 

Gratis FIT-testen
Onze beweegcoaches staan voor je klaar in de oefenzaal. Daag jezelf uit en laat een balanstest afnemen!

Inloop hartcoherentie
Deze moderne vorm van meditatie helpt je ontspannen en snel herstellen van stressvolle gebeurtenissen. Heb je het gevoel altijd ‘aan’ te staan? Ben je nieuwsgierig om eens live te zien wat emoties met je hartritme doen? Jeroen Bense vertelt je er graag meer over op de open dag!

Inloop diëtetiek
Er zijn verschillende redenen om bij onze diëtiste langs te komen. Bijvoorbeeld als je over- of ondergewicht hebt en wilt afvallen of juist hulp wilt om aan te komen. In ‘voedingland’ zien we allemaal wel eens door de bomen het bos niet meer. Stel je brandende voedingsvragen aan de dietiste op de open dag!

Inloop ergotherapie
Je dagelijkse dingen doen. Voor velen is het zo gewoon. Toch kan het door de gevolgen van een ziekte of beperking anders zijn. Dan kunnen de meest normale dagelijkse dingen ineens heel lastig gaan. Op de open dag vertelt onze ergotherapeute graag wat ze voor jou kan betekenen.

Inloop kindertherapeuten
Ons enthousiaste team van kinderfysiotherapeuten en oefentherapeuten beantwoord graag jouw vragen over o.a.: de motorische ontwikkeling (bij baby/ peuter/ basisschoolkind/ tiener), prikkelverwerking, schrijfproblemen / het aanleren van letters en cijfers, overgewicht, poep- en plasproblematiek, voorkeurshouding bij baby. Aarzel niet en wandel binnen! 

Infostand scoliose en Schroth training
Heb jij een scoliose? Dan is het belangrijk om daarmee aan de slag te gaan. Hoe de behandeling er uit ziet heeft alles met de ernst van de scoliose en de groeiverwachting te maken. Elke scoliose is uniek. Bij Groups for Balance maken we voor elke cliënt een persoonlijk behandelplan. Ben jij benieuwd wat de behandeling bij Groups for Balance in houdt? Op onze open dag staan de therapeuten die gespecialiseerd zijn in scoliose klachten klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Zien we jou op 16 september? Wij kijken ernaar uit!

Tot dan!

Het team van Groups for Balance – Leefstijlcentrum Alkmaar

Deel dit artikel

Meer nieuws & updates

Het verhaal van Ben
Lees mee met het verhaal van Ben (57 jaar). Ben zit bij Zaffier, een organisatie...
Vitaliteitblog 17 ‘Positieve gezondheid’
Positieve gezondheid onder de loep Verder kijken dan alleen de klacht of blessure. De focus...
Het verhaal van Susan
Lees mee met het verhaal van Susan (58 jaar), eigenaar van www.suustra.nl (coaching) en Long...